Healing

Zit je vast en kom je niet meer tot diepe ontspanning?

Voel je je overprikkeld of overspoeld door emoties?

Gaan jij en je lichaam door een ingrijpende periode?

Soms is er al teveel moeten, teveel inspanning of teveel emotie. Dat vertaalt zich in lichamelijke spanning en blokkades van de energiestromen en de levenskracht. Soms zijn woorden ontoereikend, en is er eerst ontspanning en heling nodig via de taal van het lichaam.

Spijtig genoeg hebben veel vrouwen een moeilijke relatie met hun lichaam en met hun vrouwelijke cyclus. Velen vinden het moeilijk hun vrouwelijk lichaam te aanvaarden zoals het is. Soms zijn er lichamelijke beperkingen of associaties met pijnlijke ervaringen waardoor het lichaam eerder een bron van frustratie wordt dan een bron van ontspanning en energie. Door focussing en relaxatie ga je je lichaam bewuster ervaren en kom je tot betere zelfzorg. Je lichaam is tenslotte de tempel voor jouw ziel en je hebt er in dit leven slechts één ter beschikking.

Als vrouwencoach heb ik me toegelegd op specifieke helingstechnieken voor vrouwen in combinatie met begeleide meditatie en visualisatie. Door de subtiele kracht van je lichaam en je baarmoeder te benutten kan je blokkades transformeren op energetisch niveau en versterk je de verbinding met je vrouwelijke wijsheid. Healing in combinatie met een yonisteam, een kruidenbad voor het bekken, helpt om emoties en spanningen los te laten. Dan komt de geblokkeerde energie weer vrij en kan alles opnieuw stromen.

Healing is aangewezen na een moeilijke periode omdat je als vrouw veel spanningen in je bekken, in je borststreek en in je womb opslaat. Ze zijn ook ondersteunend na een moeilijke relatie, bij pijnlijke menstruatie, na een bevalling, na seksueel grensoverschrijdend gedrag, voor of na verwijdering van de baarmoeder of tijdens de pre-menopauze en menopauze. Je gaat creatiever naar je uitdagingen kijken omdat je lichaam en geest weer in een open toestand komen. Er is opnieuw een blauwdruk van diepe ontspanning en een veilige plek in jezelf waar je steeds terug naartoe kan.

Als therapeute combineer ik verschillende adem -en relaxatietechnieken met body-focussing, visualisatie en meditatie. In combinatie met de helende trilling van Tibetaanse klankschalen, is het effect nog dieper en kom je opnieuw in voeling met jezelf, met je behoeften en met je lichaamswijsheid.

We dragen onze eigen ervaringen in ons lichaam tot in ons celbewustzijn, maar ook herinneringen en thema’s uit voorouderlijke lijnen. Healing herstelt het energetisch lichaam en activeert het zelfherstellend vermogen. Zo kom je weer in balans.

Gun jezelf om de nodige rust te nemen als vrouw en neem de tijd om op te laden. Leer genieten van zelzorg in plaats van te blijven doorgaan op adrenaline. Tijdens een relaxatiesessie gaat je zenuwstelsel ontprikkelen zodat je hersenen van betagolven naar alfa-golven schakelen zodat je zorgsysteem wordt geactiveerd. Hierdoor zal de neurochemie in je brein veranderen en komen er feel good hormonen vrij in je lichaam.

Helende Rituelen

Heb je nood aan een ritueel om jouw intentie kracht bij te zetten?

Wil je iets loslaten om ruimte te creëren? Iets waar woorden niet voldoende zijn?

Verlang je ernaar om een speciale overgang in je leven te vieren?

Een ritueel is een geschenk voor jezelf. Rituelen hebben sinds het begin der tijden een belangrijke rol gespeeld in het leven van vrouwen en bij sacrale gebeurtenissen. Rituelen en ceremonies zijn in vele culturen gebruikelijk om speciale gebeurtenissen te eren en om transitie- of overgangsperiodes te begeleiden. Rituelen brengen bezieling in je leven.

Ik begeleid je graag om een ritueel te creëren en/of uit te voeren voor een gebeurtenis of een proces dat voor jou belangrijk is. Een ritueel kan de vorm aannemen van iets schrijven, inspiratiekaarten trekken, een droomreis maken of iets creatiefs. Ik werk ook graag met het lichaamsgerichte ritueel Rebozzo, dat in vroegere tradities toegepast werd na een bevalling en dat ook kan dienen om andere processen of overgangen ritueel af te sluiten.

De kracht van een ritueel kan diep inwerken omdat het een impact heeft op je onderbewuste en op je lichaamsbewustzijn. De energie werkt door, buiten tijd en ruimte, en kan heling brengen op verschillende lijnen.

  • een periode of een relatie in je leven dat je wil afsluiten
  • nieuwe gewoontes die je een plek wil geven in je leven
  • een transformatieproces, bijvoorbeeld na een geboorte of een intense periode
  • een nieuwe fase in je leven die je wil verwelkomen
  • kwetsuren of verlieservaringen die je wil helen en transformeren
  • een gebeurtenis in je vrouw-zijn die je wenst te koesteren of te eren zoals de eerste menstruatie, de menopauze, een operatie
  • krachten of aspecten van jezelf of van je voorouderlijke lijn die je wil ophalen

Ik begeleid je graag met een passend ritueel of we creëren samen het ritueel dat uniek is voor jouw vraag op dit moment. Deze creatie kan ontstaan tijdens één of meerdere sessies in mijn praktijk te Merchtem, tijdens een wandeling in de natuur of online.

“Telkens ik bij jou kwam en een steen mocht neerleggen, kon er een stukje verdriet loslaten. Bedankt om er tijdens die moeilijke momenten te zijn en mijn tranen met zachtheid op te vangen. Dankjewel Corinne dat ik bij jou mezelf kon zijn en dat ik door jouw begeleiding weer nieuwe dingen in mijn leven durf te ondernemen.”
Hilde

Ritual is the passageway of the soul
into the Infinite
A. Blackwood