Over mezelf

Hey, ik ben Corinne of Kirin Shanti, dat is mijn spirituele naam in de traditie van Kundalini yoga. De betekenis ervan is lichtstraal van het Universele licht. Voor mij vertaalt deze naam het verlangen van mijn ziel om anderen te gidsen naar het pure licht in zichzelf en om te leven vanuit innerlijke vrede en neutraliteit. Ik inspireer en coach jou graag om jouw pure licht te laten stralen! Wanneer vrouwen en mannen groeien in acceptatie en zelfcompassie ontstaat er vanzelf meer vrede.

Het is mijn missie om vrouwen te inspireren om authentiek te leven en opnieuw te verbinden met hun innerlijke bron. Het maakt me gelukkig wanneer ik mensen zie groeien in zelfacceptatie en zelfliefde.

Ik heb zelf een heel pad bewandeld om erachter te komen hoe ik zelf kon groeien in authenticiteit en zelfliefde en hoe ik andere vrouwen daar het beste bij kan begeleiden. Gaandeweg ben ik me als psychologe gaan verdiepen in vrouwenpsychologie, en heb ik de keuze gemaakt om me nog enkel op vrouwen te richten in mijn praktijk voor psychotherapie en energetische coaching te Merchtem.

Het geeft mij energie en tevredenheid om mijn unieke mix aan talenten en ervaring tot expressie te brengen in mijn activiteiten voor Pure Levenskracht. Ik blijf me bijscholen in Oosterse meditatie, compassie, yoga-psychologie, energetische healing voor vrouwen en Kundalini Yoga. Zo probeer ik om een zo holistisch mogelijk aanbod te kunnen aanbieden dat vrouwen alle eer aandoet als subtiele, nobele en intuïtieve creaties van het Universum.

Daarnaast werk ik als psychologe en psychotherapeute in dienstverband en ben ik moeder van 2 jongvolwassenen die ondertussen het nest uitgevlogen zijn. Ik geniet van de tijd die vrijkomt om meer in de natuur te vertoeven en dienstbaar te zijn in verschillende organisaties. Ik herbron op mijn meditatiekussen of in de wellness en ik ervaar veel steun vanuit mijn eigen yoga beoefening.

Het is mijn wens om met de activiteiten van Pure Levenskracht bij te dragen aan meer compassie en balans in onze samenleving. “Wanneer de vrouwelijke natuur vrij kan bloeien, zal ook de natuur herademen en floreren” stelt Pinkola Estès in haar boek ‘De ontembare vrouw’, één van mijn grote inspiratiebronnen.

Lees meer over mijn pad naar vrouwelijk leiderschap in mijn blog “3x Bezield”.

“We kunnen ons visioen belichamen door op ieder moment te worden wie we zijn. Het besluit om Alles en Niets te zijn neemt alle etiketten weg die ons gevoel van heelheid in de weg staan.”

Jamie Sams, de dertiende Clanmoeder

Ervaring

 • Ondernemer eigen privépraktijk in psychotherapie en psycho-energetische coaching sinds 2012
 • Sinds 1999 werkzaam als psychologe-psychotherapeute bij een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG)
 • Organisator van diverse workshops over vrouwelijke energie en vrouwenwijsheid vanuit het gedachtengoed van Pinkola Estès, Shinoda Bolen, Jamie Sams en Maitreyi D. Piontek
 • Diverse workshops rond ACT, zelfcompassie, zelfzorg en preventie van burn-out bij vzw Avansa, in de zorgsector en in het CGG
 • Medebegeleider Metta-meditatie bij vzw Ehipassiko
 • Begeleiding van maandelijkse online meditaties bij nieuwe maan gedurende twee jaar tot juni 2022
 • Hoedster van de Rode tent tijdens Kundalini Yoga festivals in Nederland en België

Opleiding

 • Master in de klinische psychologie-KULeuven
 • Opleiding psychotherapeut in systeemtherapie -Edith Ostyn UCL, vier jaar
 • Psycho-energetisch coach, vierjarige opleiding bij EPECA. Intuïtieve ontwikkeling, reading-en healingsvaardigheden, Enneagram, Voice dialogue
 • Mindfulness-training voor hulpverleners. Verdieping in Oosterse meditatie en compassietraining via retraites bij Annemie Flamez, Paul Van Hooydonck, Bert Van Puyenbroeck, Frits Koster, Jotika Hermsen en Upul Gamage (Sri Lanka)
 • Opleiding Acceptance and commitment therapy (CGG)
 • Psycho-energetische priesteressenopleiding, drie jaar bij Sterrit. Vrouwelijke spiritualiteit, rituelen en mythologie, verdieping reading- en healingstechnieken
 • Creatieve technieken bij Systeemtherapie, opleiding Rapunzel
 • Energetische massage en Healing via klankschalen, Healing hands Centre via Agape
 • Teacher Kundalini-yoga, Level 1 en Level 2 lopend bij Cherdi Kala-Karam Kriya school voor België
 • Erkend psycholoog door de Psychologencommissie, lid VVKP en BVRGS